Met 'Het geheim van' willen we het DNA van Rotterdam blootleggen door karakteristieke verhalen van echte Rotterdammers te vertellen. ​​​​​​​
Sinds 2011 zendt RTV Rijnmond de televisieserie 'Het Geheim" uit'. Een serie portretten van bewoners en ondernemers aan de kleurrijkste straten en bekendste wijken van Rotterdam. Gewone verhalen over de ondernemers en bewoners van West-Kruiskade en het Oude Westen, Middelland en Feijenoord.​​​​​​​

Het geheim van Feijenoord seizoen 2 aflevering 8

Na de voedselbank vond Sjaak Sies dat het tijd was voor iets nieuws. Hij bedacht de Gaarkeuken van Rotterdam, omdat hij zag dat de problemen rondom armoede nog altijd spelen. In leegstaande keukens van woonzorgcomplexen koken vrijwilligers maaltijden voor buurtbewoners die het niet breed hebben. Tijdens het eten treden de kinderen van Circus Mix op. De circusschool in Hillesluis heeft als doel het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten doormiddel van circuslessen. Circus als middel.

Het Geheim van Feijenoord Seizoen 2 Aflevering 2

Farida Moultmar heeft in Brussel de mode-academie gevolgd en wilde coupeuse worden voor grote modehuizen. Na haar komst naar Nederland is haar levenspad iets anders gelopen. Haar talent zet ze nu voornamelijk in om dames en heren uit de buurt het vak te leren. 'In iedere wijk zit verborgen talent' zegt ze, 'dat moet er alleen uit worden gehaald'. Bailey is ook een man met talent. Hij is in Curacao opgeleid tot architect maar kan in Nederland geen passen werk vinden. Nu is hij werkzaam voor 'Schoon' een initiatief van de Afrikaanderwijkcorporatie die ervoor zorgt dat je in je eigen buurt schoonmaakwerk kan doen.

​​​​​​​

Het Geheim van Feijenoord Seizoen 2 Aflevering 3

Dick van Creij heeft een goede opleiding gevolgd en werkt bij Unilever. Samen met zijn vriendin Isabelle heeft hij een stichting opgericht die Nederlanders met nieuwe Nederlanders wil laten dineren. In zijn werk komt hij nooit in aanraking met vluchtelingen en hij wilde toch iets terugdoen voor de maatschappij.'Even uit mijn WO bubbel komen' zoals hij dat zelf zegt. Tijdens de voorbereidingen voor het diner ontmoeten we Abdellatif, op zijn 18e naar vanuit Marokko naar Nederland gekomen om het avontuur op te zoeken. Nu is hij tolk en een groot liefhebber van koken. Hij kookt regelmatig in Feijenoord voor mensen die het hard nodig hebben.

You may also like

Back to Top